Ana içeriğe atla

Deri Mont Boyama Nasıl Yapılır?

deri mont boyama

Orjinal deri montlar uzun süre kullanılabilir. Ancak belli bir süre sonra boyalarının dökülmesi normaldir. Montları uzun süre aynı şıklıkta giyebilmek için deri mont boyama işlemini öğrenmekte fayda var. Belli periyotlarla boyanan montlar sürekli yeni görünür ve her zaman aynı şıklıkta giyilebilir. 


Hangi Boya Kullanılır?

Deri ceket ve montları ayakkabı boyasıyla boyamak büyük bir hatadır. Ayakkabı boyası, hem deriye zarar verir hem de ilk etapta iyi bir görünüm sağlasa bile, bir süre sonra dökülür. Çünkü bu boyanın deride tutması mümkün değildir. Dolayısıyla deri mont boyama işlemi yapmak için özel deri boyalarından almak gerekir. Ayrıca kumaş boyalarıyla da bazı deri ceketleri boyamak mümkün olacaktır.

Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?

deri mont boyama
Boyamaya başlamadan önce eldiven takmalı, bilek ve kollarınızı korumaya almalısınız. Nitekim deri boyasının ciltten çıkması zordur. Diğer yandan, boya materyalleri kimyasal olduğu için boyama işlemini açık alanda yapmanız tavsiye edilir. Her ihtimâle karşı, yüzünüzü bir toz maskesiyle kapatmanızda fayda var. Nalburlarda ucuz fiyatlarla satılan bir toz maskesi yeterli olacaktır.

Deriyi temizledikten sonra, boya yapacağınız yerleri koli bandıyla yapıştırabilirsiniz. Bunu yapmanız boya yapacağınız yerlerin tozlanmasını önleyecek ve boyanın daha iyi bir biçimde tutmasını sağlayacaktır.

Şişenin üzerindeki renk, derinin üzerinde duracak renkle aynı olmayabilir. Bu yüzden boyamaya başlamadan önce ceketin küçük bir kısmında deneme yapabilirsiniz. Deri boyaları su bazlı ve alkol bazlı satılmakla birlikte, alkol bazlı boyalar daha etkili olacaktır.
İlk katı boya fırçasıyla atabilirsiniz. Bu esnada fazla boya kullanmamanız tavsiye edilir. Bir bulaşık süngeri kullanarak boyadığınız yerleri düzeltebilirsiniz. İkinci aşamada boyayı daha yoğun kullanabilir veya doğrudan sprey ile boyayabilirsiniz. Üçüncü katmanı sünger ile dairesel hareketlerle yaparak deri mont boyama işlemini bitirebilirsiniz. Montun kuruması için 3 ile 6 saat arasında beklemeniz gerekebilir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deri Mont Yenileme İşlemi

Deri, en dayanıklı giyim malzemesidir. Yüzlerce yıl önce yapılmış deri elbiselerin günümüze kalmış olması bunu ispatlıyor. Dolayısıyla eski deri mont alıp giyilecek hâle getirmek imkânsız değil. Belli işlemlerden geçirerek eski montları temizleyebilir ve kullanılır hâle getirebilirsiniz. Deri Montlar Eskidiğinde Ne Olur? Deri gözenekli bir yapıdır. Ceket nemlendirilmediği takdirde gözeneklerde toz birikecek ve mont kuru ve sert bir form alacaktır. Ayrıca bir süre sonra küflenme görülebilir. Montu bu şekilde giymek mümkün değildir. Tekrar giyebilmek için deri mont yenileme işlemi yapmak gerekir. Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır? Bu işlem oldukça kolay. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım fincan sirke kullanarak deri ceketinizi kısa süre içinde yenileyebilirsiniz. Bunun için zeytinyağını ve sirkeyi bir sprey şişesine koymanız gerekir. Boş bir camsil kutusu işinizi görecektir. Spreyi çalkaladıktan sonra montun üzerine sıkmaya başlayabilirsiniz. Islak yerleri ise pamuklu bi...

Deri Mont Kokusu Nasıl Giderilir?

Satın aldığınız derinin koku yapması kalitesiz olduğu veya sahte olduğu anlamına gelmez. Hayvan derisi, ne kadar işlemden geçirilirse geçirilsin belli durumlarda koku yapabilir. Bu durumda yapmanız gereken deri mont kokusu nasıl giderilir konusunu araştırmak. Bu yazıda deri kokusunu gidermekle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz.  Deri Mont Neden Kokar? Hayvan derisi, gözenekli bir yapıya sahiptir. Derinin kendini yenileme olanağı olmadığı için toz, kir, nem, rutubet bu gözeneklerde birikir ve kokuya sebep olur. Özellikle rutubetli ortamlarda tutulan deri montların rahatsız edici bir kokuya sahip olduğu bilinmektedir.  Başka bir şekilde söylemek gerekirse, deri mont gözeneklerinde toz veya nem birikmesi sebebiyle koku yapabilir. Koku Nasıl Giderilir? Rahatsız edici deri mont kokusu nasıl giderilir diye sormadan önce, kokunun neden kaynaklandığını anlamakta fayda var. Nemden ve tozdan kaynaklanan kokuları gidermek için uygulanması gereken farklı yöntemler bulun...